Wist u dat …juli 2021 (05-07-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Wist u dat …juli 2021

Wist u dat …juli 2021 (05-07-2021)

Wist u dat u een wijzigingsformulier moet inleveren als uw inkomsten veranderen?

Is het bedrag van uw andere uitkering op 1 juli veranderd? Zoals van WW, ZW, Wia en/of pensioen? Meldt dit dan bij ons. Stuur een kopie van het uitkeringsoverzicht mee. Dit kan met het online formulier Verzenden documenten.

Wist u dat wij uw nieuwe huurbedrag vaak al weten?

Dit geldt voor u als wij voor u huur betalen aan 1 van deze verhuurders:

• Havensteder
  • Quawonen
  • Vestia
  • Woonpartners
  • Mozaïek Wonen

Deze verhuurders hebben de nieuwe huur al aan ons doorgegeven. Staat uw verhuurder hier niet bij? Geef dan uw nieuwe huurbedrag vóór 15 juli aan ons door. Dit gaat het snelst via www.ijsselgemeenten.nl/wijzigen. Betaalt uw bewindvoerder voor u? Dan hoeft u de nieuwe huur niet aan ons door te geven. Wel aan uw bewindvoerder.

Wist u dat u het bij ons moet melden als uw studerende, inwonende kind van 21 jaar of ouder stopt met de opleiding?

Stopt uw inwonende kind vanaf 21 jaar met studeren? Geef dit direct aan ons door. U krijgt dan een lagere uitkering omdat uw kind zelf inkomsten krijgt. Voorkom dat u teveel uitkering krijgt en later moet terugbetalen. Veranderingen geeft u door via www.ijsselgemeenten.nl/wijzigen.

Wist u dat u veel digitaal kunt aanvragen of doorgeven bij ons?

U heeft daarvoor uw DigID nodig. Een digitale aanvraag komt sneller bij ons binnen. U kunt bijvoorbeeld veranderingen of uw vakantie doorgeven. Kijk op www.ijsselgemeenten.nl.

Wist u dat de vrijlating bij parttime inkomsten voor jongeren tot 27 jaar is verlengd tot 1 oktober?

Normaal krijgen jongeren geen vrijlating bij parttime inkomsten. Door corona is het ook voor jongeren moeilijker om werk te vinden. Daarom geldt de vrijlating sinds 1 november 2020 ook voor hen. Dit zou tot 1 juli zijn. Dat is nu verlengd tot 1 oktober 2021.

Wist u dat in Zuidplas Stichting ZO! is begonnen?

Een nieuwe naam met bekende gezichten. Alle ervaring en kennis op één plek. Het Sociaal Team Zuidplas, Welzijn Zuidplas, Wmo-consulenten, opbouwwerk en een deel van het CJG Zuidplas gaan in Stichting Zo! samen verder. Meer informatie staat op www.stzo.nl.