Meldt uw auto of motor aan (08-10-2019)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Meldt uw auto of motor aan

Meldt uw auto of motor aan (08-10-2019)

Koopt u een auto, motor of ander vervoermiddel? Of krijgt u er 1 van iemand? Dan geven de meeste mensen dat aan ons door. Maar nog niet iedereen.

Melden binnen 7 dagen

Het is belangrijk om uw auto, motor of ander vervoermiddel binnen 7 dagen na aankoop bij ons te melden. We kunnen dan zien of het gevolgen heeft voor uw uitkering. Verkoopt u uw oude auto of gaat deze naar de sloop? Geef dat ook aan ons door.

Waarde

Is uw auto of motor minder dan € 2.300 waard? Dan rekenen we dat niet mee bij uw bezit (vermogen). Is de waarde hoger? Dan rekenen we het bedrag boven € 2.300 wel bij uw bezit. De waarde bepalen we met de ANWB‑koerslijst. Daarbij houden we rekening met de uitvoering en de kilometerstand.

Hoe betaalde u?

We willen ook graag weten hoe u uw auto of motor heeft betaald. Bijvoorbeeld uit uw spaargeld? Dan verandert uw vermogen niet.

Meld het zelf

Via het Inlichtingenbureau horen wij of u een auto of motor heeft. Dat is meestal later dan dat u het zelf bij ons meldt. Meldt u het bezit van uw auto of motor niet (op tijd) bij ons? Dan komen we daar altijd achter via het Inlichtingenbureau. U kunt dan een boete of een waarschuwing krijgen. Meld het daarom zelf.

Top