Geldzorgen? Schulden? Vraag snel hulp! (27-09-2021)

HOME  |  IJsselgemeenten  |  Nieuws  |  Geldzorgen? Schulden? Vraag snel hulp!

Geldzorgen? Schulden? Vraag snel hulp! (27-09-2021)

Een uitkering is geen ‘vetpot’. Het is niet makkelijk om alle rekeningen te betalen. Een extra rekening kan dan al een probleem zijn. Bijvoorbeeld als de wasmachine kapot gaat. Of als je door ziekte een hoog eigen risico voor zorg moet betalen. Deze dingen zijn soms de start van geldproblemen.

Ook tegenslag in het leven is vaak een oorzaak voor schulden. Een scheiding, ziekte, het overlijden van een partner, je baan kwijt raken. Het kan iedereen gebeuren. Jammer genoeg wachten veel mensen lang met hulp zoeken bij geldproblemen. Ze denken: “ik moet het zelf oplossen” of ze schamen zich voor hun problemen. In die tijd groeit de schuld meestal flink. Dan duurt het nog langer om het op te lossen. Zo zit je dan vele jaren met geldzorgen. Terwijl de opluchting groot is als je hulp krijgt en de problemen oplost.

Hulp bij geldzorgen en schulden

Wilt u uw geldzorgen aanpakken? Dan is een goede administratie belangrijk. Dat betekent: een overzicht hebben van al uw inkomsten, uitgaven en schulden. Elke gemeente heeft een eigen manier om bij schulden te helpen. Ons advies is: ga eerst naar de organisatie voor welzijn in uw gemeente. Zij kunnen helpen u bij uw administratie. Ook kennen ze de mogelijkheden om extra geld aan te vragen. Daarbij kunnen ze u ook helpen.

In Capelle helpt Welzijn Capelle. Kijk op www.welzijncapelle.nu/geldzorgen  of bel: 010 - 707 49 00. Welzijn Capelle kijkt samen met u welke hulp u nodig heeft.

Woont u in Krimpen? Dan kunt naar de Krimpenwijzer. Kijk op www.krimpenwijzer.nl of bel 0180 - 517 590 (van 8.30 tot 17.00 uur).

Woont u in Zuidplas? Dan kunt u hulp vragen bij het Stichting ZO!. Kijk op www.stzo.nl of bel 06 - 14 41 70 50 (van 8.30 tot 12.30 uur).

Is uw administratie op orde? En woont u in Krimpen of Zuidplas? Of woont u in Capelle en heeft u een bewindvoerder? Dan kunt u zich direct bij ons aanmelden voor schuldhulp. Dat kan online op de pagina schuldhulp. U kunt ons ook mailen: schuldhulpverlening@ijsselgemeenten.nl of bellen 010 - 284 84 19 (van 8.00 en 14.00 uur) voor meer informatie.